Hvorfor du bør tage dit barn til kiropraktor.

En god fødsel set fra en jordemoders perspektiv..

Skærmbillede 2015-05-03 kl. 10.10.10 PM

Jeg tror godt, at jeg tør tale for en stor del af mine kollegers vegne, når jeg færdiggør denne sætning…

En god fødsel set fra jordemoderens perspektiv…

 • -Er først og fremmest en fødsel med fremgang!

En fair fødsel, hvor kvinden bliver belønnet for sit vearbejde med fremgang og følelsen af at komme tættere på målet er klart topmålet af fødselsværdi og medvirkende til, at alle får en god oplevelse. Men når det så er sagt, så har jeg mange andre kriterier, der gør en fødsel god for mig som jordemoder.

En god fødsel er..

 • – en fødsel med accept, respekt, fordybelse og hengivelse til fødearbejdet.
 • – en fødsel med de rigtige beslutninger taget ud fra den vej fødslen går.
 • – et samarbejde imellem livmoder, barn, mor, far og jordemoderen.
 • – en fødsel, hvor mor, far og barn mødes i lettelsens og overskuddets glæde.
 •  – er en fødsel, hvor mor og far føler sig styrket og forenet af oplevelsen.

og mest af alt er en god fødsel for mig personligt..

 • En fødsel, hvor ikke kun et barn bliver født, men en mor og en far og en hel familie bliver født.

En familie, som har gennemgået den største begivenhed sammen, gennemstået prøvelserne, vokset med udfordringerne, defineret sig selv i processen, gået ud over sig selv, følelsesmæssigt berørt og fysisk prøvet af træthed og smerter i forskelligt plan. Lykke på et højere plan. Landet på benene igen med ankomsten af et lille nyt liv, så virkeligt og levende og helt perfekt. Medbringende et nyt perspektiv på fremtiden.

En god fødsel er en god start på det nye liv.

Den kan være god på ligeså mange forskellige måder, som der er fødsler… og kvinder og mænd og børn..

-hvad er en god fødsel for dig?

Hvis du har lyst til at læse mere er der her:

10 gode råd der får dig til at føde bedre

eller  om forberedelserne til Louise fik en god fødsel

hvordan jeg forberedte min egen gode fødsel

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

4 kommentarer

 • Anne Mette

  Jeg fødte min søn for 3 måneder siden , jvor jeg forinden var meget spændt på oplevelsen. Jeg var bange for st blive bange/nervøs og føle mig utryg. Min fødsels var meget lang, med en utrolig langsommelig udvidelsesfase og fødte 30 timer (hvoraf 22 af dem var på fødegangen) efter de første veer startede. Men jeg følte mig tryg gennem hele forløbet, til trods for skiftende jordmødre igennem forløbet. Jeg følte mig hørt, til mit ønske om epiduralblokade for at kunne have kræfter til presse ham ud – den bedste beslutning ever, selvom jeg havde håbet på naturlig fødsel. Men tryghed var alpha omega for mig, når man føler man lægger sig dyrebareste i andres hænder. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Anne Mette det lyder som en dejlig førstegangsfødsel.. Jeg ville ønske jeg selv havde fået en epidural til min meget lange hårde første fødsel.. Det ville jordemoderen også have ønsket da vi gennemgik fødslen til efterfødselssamtale. Dejligt du har følt dig tryg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CC

  Jeg har termin om 15 dage. Førstegangsfødende. På Herlev 🙂 Hvor ville jeg ønske, at lige netop du stod klar når det bliver min tur til at tage på Fødegangen. Jeg føler allerede jeg kender dig lidt og det giver en tryghed. Jeg har haft krise de sidste par dage, selvom jeg faktisk indtil nu har følt, at jeg var så klar man nu kunne. Jeg tvivler pludselig på mig selv og mine evner. Det er ikke rart. Men der er jo ingen vej udenom. Jeg klarer det, også hvis jeg ikke bliver så heldig at føde med dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære CC -det er helt normalt at have nedtursdage her op til termin. Du skal nok se at du finder dig selv med godt mod den dag fødslen indtræffer og jeg er sikker på at du vil få en fantastisk jordemoder. Vi kan alle noget forskelligt og alligevel meget det samme. Men det ville da være hyggeligt at føde med dig! Så krydser fingre! Kh Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor du bør tage dit barn til kiropraktor.